Per què WordPress? – t’ho expliquem a lapublicitat.net (webs igualada) | Wewè

Per què WordPress? Pot semblar la pregunta del milió, però si puc, aquí intentaré explicar-te per que a lapublicitat.net (webs igualada) | Wewè, ho creiem així

 

Et presentem les 11 raons per canviar a WordPress.
WordPress va ser creat en 2003 per Matt Mullenweg i Mike Little a partir del ja desaparegut b2/cafelog, i actualment s’ha convertit en el gestor de continguts d’ús general més popular de la xarxa. De fet, ha crescut tant durant els últims 12 anys que actualment el 25% de totes les webs del món estan fetes en WordPress.

I perquè vegeu algunes estadístiques interessants sobre WordPress:

Cada segon es publiquen 17 entrades de WordPress al món,
els blogs de WordPress reben 5,5 milions de comentaris al mes,
hi ha 37 milions de cerques mensuals globals sobre WordPress,
està disponible en més de 50 idiomes, al moment d’escriure aquest article, WordPress 4.3 ha estat descarregat més de 7 milions de vegades, i això que aquesta versió va sortir fa un parell de setmanes…
No obstant això, estem més interessats a comentar-te les principals raons per les quals hauries de passar el teu web a WordPress. Comencem?

#1. Lliure i obert
WordPress és un projecte de codi obert i lliure. És a dir, pots executar WordPress com vulguis i per al propòsit que vulguis. Pots veure com està dissenyat i codificat i aprendre d’aquest.

Pots canviar-ho per satisfer les teves necessitats i també pots redistribuir-ho. Amb WordPress, bàsicament pots fer el que vulguis. No és fantàstic?

Però, si ja estàs pensant: Fantàstic! Però això del gratis ja m’ho conec: primer t’ofereixen la “cervesa gratis” i després hauré de pagar mínim un menú complet… Insistim: WordPress es pot obtenir de forma gratuïta a qualsevol moment, i mai et faran pagar per això. No hi ha càrrecs ocults, ni lletra petita en cap contracte…

Trobaràs un munt de professionals i empreses independents de WordPress que venen els SEOs treballs sobre WordPress, però WordPress en si, és (i serà) sempre gratis.

#2. Optimitzat per a SEO
Si tens un lloc web, segurament una de les teves principals preocupacions és el SEO.

Possiblement vols oferir un excel·lent servei a tots els que aterren en un web, ajudar-los a trobar el que estan buscant, i t’agradaria ser referència a la teva àrea de negoci.

Però és clar que amb la finalitat d’aconseguir aquests objectius, necessites tenir un lloc web ben dissenyat per estar ben posicionat pels motors de cerca. Per sort, WordPress aquesta extremadament optimitzat per a SEO des del SEO origen.

Tingues en compte que Matt Cutts de Google va recolzar a WordPress durant la WordCamp de Sant Francisco de 2009. Més detalls els trobaràs en el SEO blog personal que, per descomptat, està en WordPress 🙂

#3. Gran seguretat
Altra de les principals preocupacions quan es té un lloc web és la seva seguretat. WordPress, en ser tan popular, és un dels objectius favorits per als hackers informàtics (de fet, hauríem de cridar-los crackers i no hackers).

I, per descomptat, WordPress, com qualsevol programari, pot tenir forats informàtics que podria trobar un bon hacker. Però, encara així, WordPress és segur. Per què? Bàsicament, per dues raons principals. D’una banda, pel fet de ser codi obert.

Això significa que tothom té accés al codi i pot contribuir a detectar qualsevol problema de seguretat, informar del mateix i contribuir a resoldre-ho. D’altra banda, disposa d’una gran comunitat de persones que treballen en el nucli de WordPress.

La veritat és que, gràcies a aquesta combinació, WordPress és una plataforma molt robusta i sòlida i amb gran capacitat de recuperació davant qualsevol atac.

#4. Altament personalizable
WordPress té milers de plugins i temes, tant gratuïts com de pagament. Amb tan sols uns clics, pots instal·lar i configurar una instal·lació de WordPress única on tot es veu exactament com vols que es vegi.

I si les teves necessitats són tan específiques que no hi ha plugins per a les mateixes? Bé, una vegada més, la naturalesa de codi obert de WordPress significa que es pot ampliar encara més, de tal manera que, totes aquestes necessitats puguin ser perfectament adaptades.

#5. Servei de suport excel·lent
WordPress és una gran opció per a tots els nivells. La plataforma ha estat dissenyada per ser fàcil d’usar. Però està també molt bé programat i ben documentat.

Però cal tenir en compte que, malgrat la senzillesa de WordPress, en algun moment tots els usuaris acabem enfrontant-nos amb algun que un altre problema. En aquest moment, és d’agrair el suport de la comunitat darrere de WordPress o el teu administrador web local.

#6. Fàcil de manejar i utilitzar
WordPress va ser dissenyat tenint sempre al cap a l’usuari que ho utilitza. Per a la seva seguretat, està equipat amb un sistema d’actualització i de notificacions, per la qual cosa sempre es pot saber quan hi ha noves versions dels temes.

Això fa que el procés de mantenir al dia el teu web sigui fàcil i senzill. El teu administrador web local tindrà cura de fer-ho. Assegura’t sempre de mantenir la teva web segura i actualitzada!

#7. Adaptat al mòbil
L’any passat TechCrunch va informar que actualment la majoria del consum de mitjans digitals es duu a terme des d’aplicacions mòbils. Si fem un cop d’ull més d’a prop a les dades compartides en l’estudi de comScore, l’ús del mòbil en el SEO conjunt representa el 60% del temps dedicat, mentre que el 40% restant es fa des d’ordinadors d’escriptori.

Si fas un cop d’ull al teu compte de Google Analytics i comproves les teves estadístiques particulars, amb gran probabilitat, molts dels teus visitants provenen de dispositius mòbils, i per tant, és molt important que també els ofereixis una gran experiència d’usuari des d’aquests dispositius. Però, com? El Disseny web adaptable (responsive) és la resposta.

El disseny web adaptable té com a objectiu proporcionar una experiència òptima de visualització i interacció independentment del dispositiu en el qual es mostra el contingut. La imatge mostrada anteriorment explica la idea: el contingut és com l’aigua i, per tant, ha d’adaptar-se al recipient (perquè, com bé saps, al revés és simplement impossible).

#8. Versatilitat
Quan es va crear WordPress, originalment era una plataforma simple per a blogs. Des de llavors, no obstant això, ha evolucionat (i segueix evolucionant) per ser utilitzat com un sistema complet de gestió de continguts, a través dels milers de plugins i temes.

Així que, pots usar WordPress per a un blog personal o per a un lloc de notícies o per crear un increïble comerç electrònic… sigui el que sigui el teu objectiu, ho pots aconseguir L’única limitació que tindràs en WordPress serà la teva imaginació!

#9. WordPress funciona bé amb Multimèdia
Avui dia, la web és molt més que un simple text amb hipervíncles. Compartim una gran quantitat de contingut molt variat: imatges, vídeos, àudio. WordPress fa que sigui fàcil treballar amb arxius multimèdia.

No només és fàcil la càrrega d’arxius multimèdia, també pots editar arxius, com a imatges, des de la llibreria multimèdia.

WordPress també fa que sigui súper fàcil incrustar contingut de tercers, tals com videos de YouTube o tweets.

#10. Aposta pel comerç electrònic
El maig passat, Automattic va adquirir WooThemes. I, per què comentem això?

Automattic és una empresa fundada per Matt Mullenweg (el creador de WordPress). És l’empresa darrere de WordPress.com, que serveix més de 15,8 mil milions de pàgines al mes, a més d’oferir altres serveis populars, com Akismet, Jetpack i VaultPress.

D’altra banda, WooThemes era una empresa que distribuïa temes i altres serveis per WordPress. En WooThemes també van crear WooCommerce, una de les més poderoses solucions de comerç electrònic que trobaràs actualment.

WooCommerce estén les funcionalitats bàsiques de WordPress per convertir-ho en un lloc de comerç electrònic molt complet. Amb gairebé 9.000.000 descàrregues, actualment WooCommerce ja suposa el 29% de totes les tendes electròniques.

Com veus, WordPress ja no és una plataforma de creació de blogs personals, avui es considera una plataforma wep perfectament robusta i de i-commerce molt potent i molt fàcil d’usar.

#11. Fàcil de moure
Si alguna vegada has de canviar a un nou proveïdor de hosting, ja sigui perquè el teu tràfic ha crescut molt i el servei que t’ofereixen no dóna un bon suport o no és fiable (Algú va esmentar les còpies de seguretat?;-)), o perquè has trobat una oferta increïble en un altre lloc, pots fer-ho sense experimentar gairebé cap temps d’inactivitat al teu web.

WordPress funciona amb gairebé tots els servidors de hosting. Aquesta flexibilitat és molt pràctica, ja que significa que el teu lloc en WordPress (i els recursos que consumeix) podran escalar igual que el teu negoci/tràfic.

 

 

Manel Caparrós

CEO lapublicitat.net  |  anoiaradio.com